english

 

 

hem

 

utrustning

 

bra att veta

 

bilder

 

priser

 

bokningar

 

 

 

 

man bör vara inne i god tid eller helst sova i gömslet – att sova i gömslet är det bästa alternativet!         – gömslet har övernattningsmöjlighet för upp till tre personer ... & det finns madrasser.

en del rovfåglar kan vara aktiva mer än en timma innan solen går upp på vintermorgonar, dvs när det fortfarande är nästan mörkt – en skrämd örn kommer inte tillbaka den dagen, eller ens den vintern!

Lämna inte gömslet förrän det är helmörkt igen! dvs en timma efter solnedgång – örnar kan sova inom synhåll till åteln och man kan skrämma dem för hela säsongen om man inte håller tiden!!!

gömslet är uppvärmt med gasolkamin, men Du måste stänga av kaminen när Du sover, för det bildas koldioxid, som kan försänka Dej i allt för djup sömn ...

dessutom finns gasolkök med kokkärl & kaffekokare, men vatten & kaffe/te får Du ta med själv ...

för att kunna använda Din bärbara dator eller ladda kamerabatterier finns 12V-uttag

det finns en toalett ute i förstugan, där det är gott om plats att hänga ryggsäckar på väggkrokar – även inne i själva gömslet finns det krokar för att hänga upp kläder, rygg- & fotosäckar m.m.

gömslet är utrustat med tre hjulförsedda fåtöljer/bilstolar, vilket gör att man kan sitta en hel dag ...

de övre gluggarna är tänkta för fotografering av flygande fåglar (t.ex. glador - mycket vanliga i trakten)

framför gömslet finns det mindre torrakor för vilande fåglar att fotografera från mellangluggarna

de undre gluggarna är tänkta för marksittande fåglar – för fotografering i ögonhöjd

fönstren är svärtade och skuggade med myggnät för att i möjligaste mån minska risken att rörelser inne i gömslet syns utifrån

Tänk på att alla fåglar som besöker gömslet är vilda, och därmed skygga: vänta med att börja fotografera tills de hunnit lugna ner sej lite, eller t.o.m. börjat att äta. Just som de har landat är de som mest lättskrämda!

skånska-örnar.se :::  Göran Birgersson  :::  070 553 14 32 / 041 332 332  :::  info@gobi.nu